Toertocht Limburg en bezoek steenkolenmijn 20.05.2006

Om 09.00 vertrokken uit Groningen, om vervolgens in de stortende regen naar Thorn te rijden in Limburg. Gelukkig klaarde het in de buurt van Eindhoven op en kwam zelfs de zon even door de wolken prikken. Om 12.30 aangekomen in Thorn, het witte stadje, na verwelkomt te zijn door Jan en Mardien en nog een aantal clubleden hebben we koffie genuttigd met cake, werden we daarna volgepropt met asperges en aardbeien. Dus dat was al een goed begin. De zon deed erg z'n best om voor de wolken te blijven...Uiteindelijk stonden er 9 auto's op de parkeerplaats. Om 13.00 konden we onze pk's de sporen geven voor de toertocht. Al gauw hadden we een toeristisch rondje om de kerk (lees parkeerplaats) gemaakt van Thorn, Jan was direct maar begonnen met een grapje, door 't eerste stukje te lussen door het dorpje, altijd goed voor de sfeer. Met de zon in volle glorie, leek dit nog een mooie tocht te gaan worden!!!

the gathering..

parkeerplaatsvulling...

dat blauw kleurt goed bij geel en rood...

 neusjes en konten...

 

fairlady Z uitgelicht...

 toeren maar...

de gehele rit was tussen de buien door droog en zonnig...

gespotte omgeving...

Aangekomen in Valkenburg, om 15.30, kregen we om 16.00 een rondleiding door een steenkolenmijn. De rondleiding door de nagebootste steenkolenmijn, maar wel met de gebruikte apparaten door verschillende vervlogen tijden heen, die zo nu en dan gedemonstreerd werden, maakten op ons als groep veel indruk, de gids had nog nooit zo'n stille groep gehad...

Om 17.15 waren we weer vogelvrij en ben ik naar Nijmegen gereden om aldaar bij een goede vriend een lekker avondmaal te verorberen, uiteindelijk was ik om 23.30 thuis en direct in dromen-ZX-land...till next time!                        

                                                                                                                                       

TERUG NAAR MEETINGS