Motorvakantie BelgiŽ 2007

We zaten tussen Limburg en Luxemburg in. Een uur van Nederland en ongeveer een klein half uur van Luxemburg, dus uitvalswegen alle kanten op. We zaten in Ennal, vlakbij Vielsalm bekend van de heks, bosbessenfeesten en de poort naar de Ardennen. In BelgiŽ zelf vind je voldoende tankstations, winkels, campings, restaurants etc. 

We hadden 'n huisje gehuurd, en gelukkig achteraf want we hebben het niet helemaal droog gehad.

TIPS VOOR NAAR BELGIň:

- Pas wel op met de provinciale wegen: tractoren, fietsers en voetgangers kun je er gewoon tegen komen, houd dus de as van de weg aan en laat jezelf niet verrassen na/in een bocht. 

-De wegen zijn er over het algemeen goed, binnen-door-weggetjes zijn bij regen spekglad. 

- Let op de in-/uitvoegstroken op de snel-/autowegen, deze kunnen heel kort zijn. Vooral van Nederland naar BelgiŽ zijn we verrast door korte invoegers die snel achter elkaar kwamen, te scherpe bochten en je moet snel handelen voor het nemen van de juiste af-/oprit. Pas op zijn plaats dus, houd je snelheid onder de aangegeven maximum snelheid, bij dit soort situaties, het komt goed van pas. 

- Ook op provinciale wegen hebben we het meegemaakt dat je na een einde 70 bord ineens een bijna haakse bocht kan krijgen, die jij verkeerd inschat omdat je denkt "ik mag hier weer harder dan 70 km/h." opgepast dus.

- Bij informatie de toerisme, aangegeven met een groene i in een zeshoekig bord (VVV), kun je voldoende folders halen. Een leuke folder is: op weg, bewegwijzerde routes, leuk om er diverse te rijden.

 

foto's in Luxemburg: leuke route is van Clervaux, dan Dasburch aanhouden, en dan onderuit naar Vianden, hier duik je ineens de bossen en dan de haarspeldbochten in. 

foto's in BelgiŽ:

  

Stavelot: hier vind je het automuseum van het circuit Francorchamps, in een gerenoveerde abdij met nog enkele musea. Bordjes Musees volgen en dan zie je vanzelf een groot roze gebouw.

 

Remouchamps: hier vind je de bekende grotten met een ondergrondse boottocht van 700m (de langste van Europa). De gids verteld ook in Nederlands, maakt grappen en speelt wat digeridoo, de "gondelier of punter" van de boot was ook erg grappig en vertelde leuk, een echte aanrader!!!

Bepakt en bezakt weer bijna thuis, ik had Dennis achterop, Henk onze bagage, Jan ontbreekt hier met zijn motorfiets, hij was toen al thuis, en wij nog even bij mijn ouders.