Foto's en verslagen van diverse evenementen

Heb je leuke foto's of een verhaaltje toe te voegen?! Neem contact op: info@nissan300zx.nl

 

2012

wegens gebrek aan tijd, kunnen foto's via mijn facebook bekeken worden, zoek op eer300zx en abonneer je voor mijn openbare updates in mijn fotoboek

2011

Speed Centre

Een paar uur bij Speed Centre geweest in Geldermalsen. We hebben bijgeleerd en het was erg leuk om iemand met zoveel ervaring aan het werk te zien. Onze sproeiers waren nog niet zo heel fout maar de synchroonafstelling van de carburateurs was slecht. Dit is nu afgesteld, door verbeterde sproeiers hebben we 160 pk ipv 150 (aan de motor) en hebben we 10Nm meer koppel. Dit bedrijf is een echte aanrader voor iedereen met carburateur problemen of gewoon om eens te kijken wat er nu echt in zit aan pk's. De kennis is er dus maak er gebruik van!

KLIK HIER voor een filmpje

Najaarsrit Nippon Classic Cars

Een hele leuke kerkentoerrit, met een versnapering bij een miniatuurkerkje, altijd gezellig met de jongens van Nippon!

KLIK HIER voor foto's

Oldtimerdag Ruinerwold

Vaste prik in de agenda, echt super veel oldtimers, van fiets tot vrachtwagen, wel 1500 inschrijvingen!

KLIK HIER voor foto's

Ot en Sien rit te Roden

Voor maar 8,- p/p konden we een uitgestippelde route rijden. Tussen de middag werden we voorzien van soep met brood. Bij terug komst nog over de braderie getruind en toen na een waterige dag weer naar huis. Jammer v/h weer, voor de rest goed verzorgd!

KLIK HIER voor foto's

 Nissan Sporting Treff NOORWEGEN

Maar 1x per jaar komen de Noorse Nissan/Datsun liefhebbers samen. Elke auto vh merk is welkom. Dit jaar was voor de 30e keer en het werd voor de 10e keer in Kristiansand bij Sørlandets Bilsenter (nissan dealer) gehouden. Vanwege pinksterweekend waarschijnlijk een ietwat lagere opkomst dan vorig jaar (ze knepen 'm vorig jaar al waar ze al die 70 auto's moesten laten). Dit jaar ongeveer 40. Uiteraard weer de Pokerun gedaan en gezellig mee geBBQt.

KLIK HIER voor meer foto's er zijn 2 foto albums van!

 V-L-V NOP rally

Maar 1x per jaar en als je dit mist mis je toch echt een leuke dag met diverse klassiekers/oldtimers die proberen een bolletje-pijl rit te rijden en stempels binnen te halen. Uiteraard ook tijdsritten, etc. Deze laatste vinden wij niet interessant maar lekker genieten van je klassieker waarvoor ie bedoeld is des te meer. Er zijn echte prijzen te winnen voor de equippes die niet mee doen voor het mee doen, dus competitie is er ook. Wij bedanken Dick, vrijwilligers, sponsors en gemeenten voor het verlenen van vergunningen. Zonder hun geen prachtige georganiseerde dag. En eerlijk=eerlijk die Deutsche leute zijn altijd enthousiaster dan die Hollanders! Bedankt dus voor het zwaaien en juichen!

KLIK HIER voor de foto's

Dutch Nissan Addicts meeting in Aqua Zoo Leeuwarden

Na een aangenaam verblijf op ons mooiste stukje buitenland zijn we zondag naar de Aqua Zoo in Leeuwarden geweest. Onze voorzitter van D.N.A. had mooie tarieven geregeld dus we konden mooi aapjes kijken, pinguins aaien en socialiseren in de groep. HAHA. Nou we hebben weer gelachen, dus wie er niet was erg jammer. Aqua Zoo is echt de moeite waard.

 

KLIK HIER voor de foto's

Ameland klassiekerrit

Ditmaal een heerlijk meidenweekend. Ondanks dat onze mannen wel gemist werden hebben we ons prima vermaakt. We hebben heel wat afgelachen. Complimenten weer voor het VVV (en alle anderen die zich hier voor ingezet hebben) die er weer een schitterende dag van gemaakt hebben. We zijn weer verwend met dijkweggetjes, aardbeienwafels, etc,etc. Ons verblijf in ons hotel was ook super!!! En voor iedereen kan ik De Hekseketel aanraden om lekker te eten!

KLIK HIER voor de foto's

3e Datsun Roadster meeting

Het duurt altijd een heel jaar en dan is het in een dag weer om. Wij hadden wat technische problemen onderweg maar hebben het toch gered. Daarom mist onze auto op de groepsfoto. Gelukkig konden we beiden met iemand meerijden en hebben we ondanks alle tegenslag toch nog genoten. Mijn dank gaat uit naar Aantjes en alle andere sponsors/vrijwilligers die dit weer tot een succes gemaakt hebben!

 

Voor de foto's kun je HIER KLIKKEN

2010

  Zandvoort Oldtimerdag circuit 26/9

Na een vermoeiende NOPrally achter de rug en 's avonds nog een verjaardag, toch om 06:45 in de Z gestapt en naar Zandvoort gereden. Na dit weekend hebben we een gehoorbeschadiging opgelopen :) Zandvoort miste de zon en een leuke indeling. Desalniettemin genoten van de vele NSU, Fiat en Mini in uitgedoste racekleuren die tekeer gingen op het circuit. We stonden bij de Nippon Classic Cars met een 240Z, 3 fairlady's (!) en een aantal andere Datsun's, Mazda en Honda. Er werd al weer gepraat over de Datsun Fairlady dag 2011...

KLIK HIER voor de gemaakte foto

Voor de filmpjes ga je naar www.youtube.com/eer300zx

Erica

NOPrally Veendam-Oldenburg-Veendam 25/9

Nu dus van Veendam naar Oldenburg en weer terug. Leuke kaartpuzzels onderweg. Het was een strak rijschema. De schnitzel moest snel verorbert worden en de 2e koffiestop hebben we maar over geslagen. Daardoor wel enigzins wat opgejaagd gevoel, wat wellicht achteraf niet nodig was geweest want we waren als 4e binnen...We hebben niet veel foto's gemaakt dus ik hoop dat Rob er nog wat heeft. En alweer een geslaagde betaalbare rally!!!!

Dank voor de NOPrally organisatoren, vrijwilligers, sponsoren en alle anderen die meegeholpen hebben om ons als rijders te vermaken!

zie de foto's op de website van http://www.noprally.nl/vov_actueel/fotos.htm 

KLIK HIER voor onze foto's

Erica

Appelscha Oldtimerdag

Mijn ouders gingen er samen met Geert en zijn maatje op uit. Lekker knus met 2 fairlady's naar Appelscha. Samen hebben ze het heel leuk gehad en zo worden mensen via een hobby en website samen gebracht, dat is de bedoeling van mijn FanZregister!!!

 

Appelscha viel wel wat tegen vergeleken met Ruinerwold, het was niet zo gezellig en de auto's moesten maar ergens in een straat geparkeerd worden. Voor mijn ouders dus niet voor herhaling vatbaar. Maar altijd leuk om andere auto's te bekijken.

 

 Oldtimerdag Ruinerwold 21/8

Als je weet dat de organisatie meer dan 1400 klassieke voertuigen verwacht dan weet je ook dat je niet genoeg tijd hebt om ze allemaal te bekijken...Wij waren, nadat we onderweg afgesproken hadden met mijn ouders, broertje en met Geert, rond 8:30 in Ruinerwold. Rijen vol met auto's, motoren, brommers, tractoren, legerspul, noem maar op het was er allemaal. We kwamen Marco en Jolene ook tegen met hun panelvan. En nog wat meer vrienden dwarrelden rond :)

Te veel om allemaal te bekijken voor de toerrit van start ging. Dit is echt een test voor je auto omdat je niet hard rijdt en daardoor niets anders aan het doen bent dan in een lange file rijden, (optrekken, remmen). De politie regelde het verkeer, onderweg werden we weer op de foto gezet en genoten we van deze rondrit. Het regende voor het eerst op deze 18e oldtimerdag maar kon de pret niet drukken, gelukkig hadden we ons cabriodak wel meegenomen ;) Onze lady had wat problemen met het steeds hoger gaan lopen in toeren, wat natuurlijk verdween wanneer Henk ernaar ging kijken...(vast iets met de gaskabel...) Ook Geert arriveerde op de laatste snik van zijn batterij...Uiteindelijk allemaal weer goed thuisgekomen. Erg leuk om Geert zijn net gerestaureerde Fairlady eens van top tot teen te bekijken en om natuurlijk Geert eens te leren kennen, het klikte goed met hem en mijn ouders, leuk voor ze, kunnen ze er gezamenlijk wat vaker op uit!

KLIK HIER voor foto's

Erica

Oldtimer Zomer Trophy 15/8

Om 9:00 gearriveerd in Veendam waar we hartelijk werden ontvangen, door Autohuys Reitsma. Na koffie met gebak mochten we stickers op de auto's plakken en om 10:00 gingen we van start. Om de 3 minuten werden we afgezwaaid. Henk deed navigatie en ik rijden. Onderweg hadden we vragen op te lossen, nummers te noteren, stickers te plakken en genieten van de omgeving. Wat een prachtige route! We hebben het ontzettend naar ons zin gehad! We hebben echt genoten van het sport en spel. Het geblindoekt rijden was een uitdaging maar door het blindelingse vertrouwen zetten we wel de snelste tijd neer. Dat we ook nog met de eerste prijs naar huis gingen hadden we niet gedacht maar het was super leuk! We hebben leuke mensen ontmoet en de sfeer was heel gemoedelijk en open, we konden makkelijk contact leggen en werden ook door de organisatie benaderd. Dus voor iedereen een aanrader! Een leuke middag met goede catering, gezellige sfeer, etc. TOP!!!

KLIK HIER voor de foto's

Erica

 little Z car meeting in Denmark

Ejvind's car (Z31), thanks to him a little meet in Denmark!

tekst van website: http://bilgalleri.dk/alb_vis.aspx?albumid=65334 

Ejvind's Nissan 300ZX Turbo Z31, David's Nissan 350Z Z33, og min egen Nissan Fairlady/300ZX Twin Turbo Z32. Som special guest star var der Dan med hans outsider: Honda NSX.

Veteranen.Motor.Club. Marum tijdrit 11/7

Hier deden we voor het eerst aan mee. Er stond een kleine advertentie in de agenda van K&T. Ik had Wietze gebeld en we waren van harte welkom met ons Japans barrel. We zijn met de 280ZX geweest. We hadden wel wat oververhitte ontstekingsproblemen maar dat kon de pret niet drukken. We hebben een schitterende Ford pick-up gezien welke tot in detail is gerestaureerd, er speelde zelfs een muziekje van die tijd in de cabine G-E-W-E-L-D-I-G!.

We spraken een alleraardigste man met een mooie Saab Sonnet en de gele Audi 100 coupe was ook erg mooi. We hebben 5 strafpunten behaald, (het hoogste was 36 en de laagste 2) dus we waren onverwacht verrast. We gingen met een banaan, suikerbrood en een geweldige glimlach naar huis. Een mooi stukje Marum-Lauwersoog-Marum. Ook Groningen kan heel mooi zijn!

KLIK HIER voor een aantal foto's

Erica

 Liever naar Diever, oldtimerdag 10/7

Bram, Wil en Roeland waren er geweest met de Fairlady en de 300ZX. Ze hebben een prachtige dag gehad! Er waren ongeveer 60 auto's. KLIK HIER voor de website van Roeland en klik dan op Oldtimerdag.

 

  Noorwegen Datsun/Nissan Sporting Treffen 12/6

Dit is de tweede keer dat we heen zijn geweest en het zal waarschijnlijk een vast agenda punt blijven. Noorwegen is zo prachtig mooi! En natuurlijk een uiterst goed georganiseerde en gesponsorde meeting! Er waren weer diverse prijzen en bekers te winnen. Broertje lief ging met de eerste prijs weg voor verst afgelegde afstand. Ik had de 2e plaats.

We kregen weer leuke t-shirts, na wat omkoop praktijken met drank...ssshhhhht ;) Maar vooral de gezelligheid, openheid, saamhorigheid is geweldig. Er waren 54 auto's in alle soorten en maten. De pokarun (toerrit met onderweg uitgedeelde speelkaarten) was ook heel leuk en wat een landschap!!! We hebben ons prima vermaakt en gaan volgend jaar weer, maar dan met de 280Z ipv de Bluebird, die hangt wat te veel door.

KLIK HIER voor alle foto's van het treffen.

KLIK HIER voor alle foto's gemaakt door Roeland

Erica

Veendam-Leer-Veendam NOPrally 29/5

De Noordelijke Oldtimer Promotie organiseerde de jaarlijkse Veendam-Leer-Veendam rally weer, met groot succes! Na vorig jaar voor het eerst meegedaan te hebben met de Fairlady van mijn ouders, wilden we dit jaar met ons eigen rijden. Uiteindelijk zijn we met de 280Z gegaan. Dit gaf ook wel veel scheur plezier. Dit jaar heeft Henk genavigeert en dat ging een stuk beter. Hij is beter in rekenen, omdat het een bolletje pijl systeem is, niet al te moeilijk, maar als je een keer fout gaat moet je de kilometers-mijlen gaan verrekenen. We hebben echt meegedaan voor de fun en ons absoluut niet aan de tijdsritten gehouden die onderweg plaats vonden. Een  daarvan was zelfs zo leuk dat diegene die de eindtijd klokte met zo´n enorme grijns bij het bruggetje zat, omdat hij ons al van verre aan hoorde komen wat duidelijk niet wees op een 36km/h...de weggetjes waren veels te leuk om het gas in te houden. Waar we de vrije hand hadden, hebben we lekker doorgereden, wat een genot!

Buurman Jan heeft dit jaar met zijn Corvette meegedaan maar deze gaf er de brui aan toen we weer moesten vertrekken uit Leer. Hij is dan ook keurig thuis gebracht met een trailer en ik wil dan ook mijn waardering uitspreken naar de organisatie. Niet dus alleen het uitzetten van een schitterende route die ook door het vestingsstadje Bourtange leidde, en de leuke attenties die je krijgt onderweg bij de stempelposten, maar ook voor de zorg om gestrande deelnemers weer veilig thuis te brengen. We staan al te popelen voor de V-O-V rally in september!

Voor meer info kijk eens op. www.noprally.nl  voor meer foto´s KLIK HIER

 

Erica

Z/ZX Boerengolf meeting 24/5

2e Pinksterdag hadden we een Z en ZX dag in Zuid-Beijerland. We werden ontvangen bij de voorzitter thuis met een overdaad aan soep, broodjes en drinken. van daaruit gingen we als stoet een rondje toeren waarna we eindigden bij de boer voor, uiteraard, het boerengolf, wat met een massieve houten klomp aan een stok met een kleine voetbal gespeeld word volgens de regels van het`gewone`golfen.

Er was een echte wisselbeker ter beschikking gesteld. Nadat iedereen op weg was, zijn wa na een leuk gesprek met de boer naar cafe ´t Haventje aan de kade gegaan en hebben daar onze consumptie munten verbrast. Een welkom ontvangst en wat gezellige motorrijders maakte het tot een leuk terrasgesprek. Uiteindelijk zijn wij voor het arriveren van de boer´n golvers naar huis gegaan aangezien we nog 3 uur rijden te gaan hadden en die avond nog beZoek kregen wel zo verstandig om dit lange weekend rustig af te sluiten. Er waren 17 Z/ZX´n en nog leden met een andere auto. Een goede gemiddelde opkomst.

Voor foto´s KLIK HIER.

Erica

Klassiekerweekend Ameland 23 t/m 25 april


Het evenement begon op vrijdagavond met een ontvangst en inschrijving. Dit werd dus na werktijd met illegale snelheid richting veerboot broeZen.

Op zaterdagmorgen ging de rit van start, op volgorde van inschrijfnr. Tijdens de rit waren er een aantal foto opdrachten. Tussendoor kan men bij verschillende musea terecht en is er een leuke activiteit en is er koffie met luxe gebak, uitgebreide lunch en ´s avonds als je je daar voor opgegeven had een lopendbuffet met ter afsluiting muziek. Tijdens dit buffet werden de winnaars bekendgemaakt van de prijsvraag die tijdens de tocht moest worden gemaakt. De te winnen prijzen waren niet kinderachtig maar gingen aan ons voorbij. De tocht ging over fietspaden, zandpaden en ook over de dijk waar je normaal gesproken niet met een auto mag komen. De rit ging door allerlei dorpjes en ondanks dat het onze eerste keer was, is het voor de organisatie natuurlijk niet makkelijk om op een eiland met zijn beperkte oppervlakte iedere keer weer leuke routes uit te zetten. De rit eindigde ‘s middags om ± 15.00 uur in het centrum van Nes waar het plaatselijk dweilorkest de deelnemers onthaalde.

Op zondag was er geen programma, we hebben de boot op tijd teruggenomen.

Wij hadden een hotelletje geboekt en deze was ontzettend goed bevallen. Het was geen goedkoop weekendje weg maar wel ontzettend leuk! Het buffet vond ik persoonlijk niet geslaagd en de volgende keer gaan we dus ook gewoon lekker op ons gemak in een restaurant eten. Verder was de organisatie SUPER!!!

Meedoen aan het klassiekerweekend kan wanneer u in het bezit bent van een klassieke auto gebouwd tussen 1948 en 1977.

KLIK HIER voor meer foto´s

Erica

Datsun Roadster Fairlady ONLYdag 17/4

Het was een prachtige geslaagde dag! We hadden schitterend weer, een gezellig sfeertje een hele goede organisatie, mooie Fairlady's, een super geregelde lunch, hapjes en drankjes, een prachtige toerrit! Alle dank gaat uit naar Henny, DickV, DickW, de fantastisch verzorgde catering, ABSWoude Autopromenade, Rob Timmerman voor de foto's, Martin voor de rallybordjes, parkeerbeleid ;) en alle andere vrijwilligers die zich ingezet hebben om deze dag tot een succes te maken. Hieronder een aantal foto's. KLIK HIER VOOR ALLE FOTO'S VAN DE DATSUN FAIRLADY DAG 2010. Of kijk eens op www.datsunfairlady.nl/index1.html

Erica

2009

Z/ZX Club meeting bij Cas Lamens 24-10-2009

Een dag van de Z/ZX Club Holland. Ik ben niet geweest, te druk met onze tweede Suzuki Alto, een MK1. Nieuwsgierig? Kijk eens hier.

Foto's van Edwin en Ivonne, KLIK HIER

Erica

Japans autosport festival op TT circuit Assen 13-09-2009

Een dag met alleen maar Japanners. Wij stonden dit keer bij de Nippon Classic Car stand. Het weer was slecht en het klassieker gehalte erg laag. Nog wel wat 350Z's gespot van de 350Z club en een paar leden van de Suzuki Alto club en DNA. Voor ons was het tupperware gehalte te hoog en miste ik eigenlijk een beetje de jus die er vroeger wel was. Voor ons niet voor herhaling vatbaar ondanks dat het wel veel reacties opleverde voor de Fairlady van Bram en Wil en onze "gepimpte" Alto waar velen toch een foto van maakten. Enfin, de fotootjes spreken voor zich.

klik hier voor de foto's op de website van Japans festival.

en KLIK HIER voor mijn foto's.

Erica

 Drenthe weekeinde Z/ZX 4/5/6-09-2009

Een zeer geslaagd weekend. Waarbij sfeer en gezelligheid volop aanwezig waren. Iedereen heeft zich prima vermaakt. Zowel in de Z/ZX kantine als bij de demo van Carglass te Groningen. Ook de toerrit was erg leuk. De grote stoelen waren natuurlijk wel het hoogste punt. Je kon er op plaats nemen en zo het leven overzien, wij zagen vooral veel 280ZX'n. Ik wil mijn dank betuigen aan Carglass Groningen voor het beschikbaar stellen van hun tijd, de give-aways etc. Top geregeld. Ook gaat mijn dank uit naar Bork Sloopwerken te Stuifzand welke kosteloos een wc-unit ter beschiking stelde! Tevens wil ik klussenbedrijf Folkerts te Hoogeveen bedanken voor het voor zijn rekening nemen van de kosten voor al het brood en natuurlijk een aantal leden (waaronder Ester en Ivonne) die hun bijdrage leverden aan kippensoep en een aantal flessen wijn. De meeste mensen hebben bij mijn ouders hun ogen uitgekeken, niet zo zeer vanwege de ruimte en de auto's maar ook de andere hobby's die Wil en Bram samen hebben. Ze vonden het erg leuk om zich ook ingezet te hebben voor de club maar geven graag het stokje voor volgend jaar aan iemand anders door. Ik zou zeggen geniet nog even na van alle gemaakte foto's...

KLIK HIER voor mijn foto's op Picasa

KLIK HIER voor de foto's van Edwin en Ivonne

Erica

Oldtimerdag Ruinerwold 15-08-2009

Zaterdag 15 augustus was weer een geslaagd oldtimerfestival in hartje Ruinerwold. Al 17 jaar een begrip in de weide omtrek! Dit was voor mijn ouders de eerste keer ondanks dat ze er al jaren van gehoord hadden. Uiteraard gingen ze met de Fairlady heen en Roeland nam de 280ZX van pa mee. (Onze 300ZX'n horen nog niet bij de 25 jaar en ouder categorie). We gingen met 4 auto's waaronder een VW hippie bus uit de jaren zestig, welke ook veel belangstelling genoot. Mijn vader raakte met veel mensen aan de praat en zijn oldtimerhart raakt steeds meer vervuld. Hoogstwaarschijnlijk komt de Fairlady in een Haarlemse courant te staan! Heeft hij weer, tssss.

Wij hebben lekker rondgelopen om allerlei oldies te bekijken. Er waren uiteraard weer zeer weinig Japanse klassiekers. Maar we hebben sowieso 5 Toyota's gezien Celica's, Corolla, Carina en Cressida. Maar geen andere Japanners. De jongen welke ik aansprak over de Cressida, kon wel miljonair geworden zijn als ie voor elke foto 5 euro vroeg zei hij. En dat is het leuke van Japanners, een ondergeschoven item, ze krijgen veel aandacht omdat niemand het echt kent. De Datsun 240/260Z kennen ze wel maar de rest? Ik hoop dat ze wat meer in opkomst geraken, want de bekende types van Fiat, Triumph en MG, dat kennen we nu wel. Toch weer een hele verscheidenheid aan merken, types en modellen! Ruim 1500 aanmeldeingen in totaal! Dus als je voor sfeer en oldtimers gaat ga je naar Ruinerwold. De toerrit is ook leuk en de organisatie is altijd heel goed geregeld! (Complimenten!!!).

klik hier voor meer foto's.

Erica

Kofferbakverkoop 01-08-2009

Zaterdag 1 augustus was het dan zover, een kofferbakverkoop met toerrit en BBQ bij ons thuis. We hebben flink opgeruimd om ons terrein weer ruimte en netheid te geven. Een goede stok achter de deur. Het vergde een aantal dagen flink wat opruim- en regelwerk waarvoor ik "mijn mannen" heel erg wil bedanken, zonder hun inzet was het niet gelukt. 's Morgens arriveerden of eigenlijk vrijdag al de eersten. Het nodige sleutelwerk moest nog "even" gebeuren voor de meeting. Zaterdagmiddag na de koffie en Groningerkoek kon iedereen tegen 15:30 vertrekken voor de toerrit met wat vraagjes. Zo konden wij mooi de salades klaarmaken, bbq met vlees bij de slager halen en het stokbrood bij de bakker.

Tegen de tijd dat iedereen terug was begonnen we, na een kleine prijsuitreiking welke voor Paul was, met het bbq'n. Iedereen had het naar het zin. En wij ook omdat iedereen genoot. De toerrit was leuk gevonden, het eten goed, het weer schitterend, de honden konden los, gezelligheid en sfeer ten top. Later op de avond een gezellig kampvuurtje en de nacht was maar zo ochtend...Die begon met saucijzenbroodjes, gebakken eieren en veel koffie. De mensen van de B&B en hotel kwamen die dag nog weer langs om "een bakkie te doen" en afscheid te nemen. We kijken met zijn allen op een geslaagde dag terug. Wie weet volgend jaar weer.

Klik hier voor de foto's.

Met dank aan de MICRAFANCLUB voor het beschikbaar stellen van de grote Nissanvlaggen en slinger.

Erica

Japan Classic Sunday in Gemert 19-07-2009

Het was een hele leuke dag, Datsun was wat onder vertegenwoordigd maar er waren heel veel Japanners aanwezig en dat is wel uniek!

Hier een link naar de organiserende club www.tacn.nl welke de foto's al op de site heeft staan. Ik heb er een aantal gemaakt en op picasa gezet. KLIK HIER

Ik sprak aan het eind nog een paar Duitsers en dat was ook heel leuk. Ik heb ze gevraagd om volgend jaar naar het jubileumtreffen van de Z/ZX Club Holland te komen, maar ze lieten al doorschemeren dat de Nederlandse club niet zo gewild is bij de Duitsers.

Erica

 Nissan Car Club Noorwegen meeting 13-06-2009

Sinds enige tijd heb ik contact met Jon Ivar Brattland. Hij bezit een Datsun Fairlady, via "facebook" is hij met mij in contact gekomen. Hij is een van de weinige (zeg maar enigste) Europeaan welke ik nu ken met zo'n soort auto. Na wat over en weer ge-email heb ik hem uitgenodigd om naar het evenement in Uithuizermeeden te komen. Helaas kon hij niet, maar hij gaf wel toe heel veel Fairlady's gemist te hebben. In Noorwegen hebben ze de NCCN (NissanCarClubNoorwegen) hier zijn alle types Datsun en Nissan welkom. Jon Ivar is een van de weinige met een Fairlady en ook een van de weinige daarvan welke in het zuiden woont. De meeste Fairlady eigenaren wonen in het midden en noorden van Noorwegen. Wij gingen naar Noorwegen voor zijn NCCN meeting!!!

Om 10:00 zijn we op Jon's werk en staan er al diverse Datsuns en Nissans op het terrein. Ik zie direct de 280ZX ZX-R staan, WAUW, een echte speciale uitvoering. Ik spreek de eigenaar aan en hij verteld 100 uit, zijn enthousiasme is groot. Hij weet mij te vertellen dat er tot nu toe van de ongeveer 400 geproduceerde ongeveer 80 zijn geregistreerd. Hij heeft veel historie bij de auto en laat alles zien. Prachtig karretje ;) Maar er is nog meer mooi spul. een 240Z met een GT-R motorblok een 260Z met V8 en nog 260Z's in hele mooie gerestaureerde staat. Een bruut gepimpte 350Z welke een prijs won voor mooiste auto, gekozen door het publiek. Een 200SX ook wel Silvia in originele staat, van de jaren 80 en ook een Bluebird van dat tijdperk met een gepimpt motorblok. Genoeg moois en allemaal even trots, aardig, gastvrij. Een hele leuke gezellige sfeer en dat met volop zon. Een prachtige dag. Later op de middag gaan we een toerrit doen en we blijven ons verbazen over deze prachtige natuur. Aan het eind van de dag komen we aan in Aros, waar we een bungalow vakantiepark op rijden. Hier blijft een groot deel van de groep overnachten. Bij de zee waar we een eigen stukje strand hebben ingepikt worden de overige prijzen bekend gemaakt. Jon gaat met de eerste prijs voor mooiste klassieker naar huis, wie had dat gedacht. Er was ook een prijs voor de verste reis en deze ging naar...nee niet naar ons...we woonden net niet ver genoeg weg, een clublid had maar liefst 1500 km gereden (in 2 dagen) helemaal vanuit het noorden!

Kijk op www.nccn.no en klik hier voor alle foto's van de meeting in  Noorwegen

Erica

Veendam-Leer-Veendam NOPrally 23-05-2009

We hadden ons ingeschreven met de Fiat 600 maar deze kregen we niet op tijd klaar. Met een smoes hebben we de Datsun Fairlady/Sports 1600 van moeders geleend. Deze leende zich uitstekend voor deze prachtig georganiseerde rit. Ik was wel wat zenuwachtig want we hadden nog nooit een bolletje-pijltje route gedaan. De avond te voren hebben we nog een fietscomputer gemonteerd aan de lady, deze gaf verbazingwekkend, gelukkig, de juiste snelheid in km/h aan. Ook de gereden km's en gem.snelheid kon er op worden afgelezen.

Het verzamelen op het museumplein in Veendam gebeurde in alle vroegte en al gauw hadden we 110 oldtimers van voor 1979 bijelkaar. Veel Triumph's en MG's...3 japanners (2 fairlady's, ook de Den Hartoghs waren van de partij, en een Mitsubishi Celeste)...een Marcos, en nog vele andere. Na een korte briefing konden we van start met ons nr 99....dus dat duurde nog even. De eerste test was al direct bij de start 30m in 7,33sec afleggen... onderweg nog 2 gem/snelheidsproefen en voor je het wist zat je ergens waar je niet langs moest dat, werd km's tellen en rekenen. Dan lopen de spanningen tussen man en vrouw nog weleens op...Gelukkig mocht ik rijden en dat deed ik dan ook met volle overgave, vooral de zandpaden vond ik geweldig, daar waar Porsche's en MG's bang waren voor wat modder en kuilen daar vloog "onze" lady graag overheen, met een wegligging van een mini cooper was dit extra genieten ;)

Eenmaal in Leer verwelkomt, mochten we midden in het centrum parkeren en iedereen vond je auto "super toll" geweldig gewoon. Het eten was top en ook alle stempelposten met give-aways en vaak ook met lekkers waren hardstikke leuk om even bij te mogen staan. De terugweg ging wat rapper dankzij een Saab V4 die wel hert gaspedaal durfde in te trappen en de heerlijke binnendoor wegen met soms haakse bochten gaven veel vertier. Na weer een warm onthaal in Veendam, was het wachten op de uitslag. Niet dat we wat zouden winnen, we deden pas voor de 1e keer mee, maar met een 41e plaats helemaal niet slecht. Wij hebben ons ontzettend vermaakt, ondanks het gekibbel soms onderweg ;) en gaan volgend jaar absoluut weer mee doen, hopelijk dan wel in de Fiat 600. (voor mij liever de fairlady). Ik wil de organisatie enorm bedanken voor het mogelijk maken maar ook alle aanwezige leuke rijders en navigatoren het is leuk om een diversiteit aan oude auto's bijelkaar te zien!

Voor foto's kijk op picasa: KLIK HIER en op http://www.noprally.nl/vlv_actueel/fotos2.htm

Erica

Tulpen/bollenroute door de polder 26-04-2009 Emmeloord

Van 18 april t/m 3 mei word in Emmeloord en omstreken de jaarlijkse bollenroute gereden. Alle bloembollenvelden staan dan in bloei en dat is natuurlijk een prachtig gezicht. We zijn niet rally wezen rijden door de velden maar volgden keurig de bewegwijzerde route middels de bordjes, uitgezet door het VVV. We hadden een aantal clubs uitgenodigd; Suzuki Alto Club, Dutch Nissan Addicts, Z/ZX Club Holland, Fiat 126 club, Fiat 600 club, van elke club was wel iemand aanwezig.

In de Bantsiliek was o.a. een expositie van Johanneke Schipper, voornamelijk bekend van haar koeienschilderijen. De Bantsiliek zag er prachtig uit van binnen, knap staaltje metselwerk. Wij waren als eerste gearriveerd en al gauw toonde bijna iedere voorbijganger interesse in wat we kwamen doen, wat enthousiast werd ontvangen. Bart was dit keer aanwezig met een in spik-splinter-nieuw-verkerende-staat Fiat 126, rechtstreeks uit Polen met slechts 10.000km. Henk werd er gelijk verliefd op.

Er waren een flink aantal DNA leden aanwezig, hardstikke tof!!! Met diverse auto's waaronder ook een leuke BMW ;) Om 13:00 gingen we los voor de toertocht welke door de Alto van "Rossy" werd geleid. Helaas waren vele bloemvelden al gerooid, vanwege het aanhoudende mooie weer groeide het veels te snel, maar her en der stonden nog wat velden. Rond 15:00 waren we bij fruitteeltbedrijf Sanderse waar we een rondleiding kregen door de boomgaard van een aantal hectare. Leuk om te zien waar de appels en peren nu echt vandaan komen en hoeveel werk dat met zich meebrengt.

Onze pup, Thijs (Friese Stabij), heeft zich deze dag uitstekend vermaakt, bijna de hele dag liggen ronken op de achterbank. Het was ook allemaal zOOOOO leuk! We eindigden waar we waren begonnen, de Bantsiliek en daar namen we na de groepsfoto afscheid en ging ieders zijn weg. Wij gingen met mijn ouders, broertje en Bart&Stien naar Eetcafe Henk in Marknesse. Daar hebben we onze buikjes laten verwennen (echte aanrader!). Na deze dagafsluiting zijn we huiswaarts gereden.
Foto's zijn te zien op Picasa, KLIK HIER

Met dank aan: Jan Wisse, voorzitter Bantsiliek, VVV Emmeloord, fruitteeltbedrijf Sanderse, Rossy van de S.A.C. en alle onderstaande:

Erica

DNA&MFC; "Nissan only meeting"12-04-2009 Leusden

klik op onderstaande foto voor deze leuke dag

Meeting met toerrit en gevestigd fairlady record 04-04-'09 bij Nissan dealer den Hartogh in Uithuizermeeden

 

 Nieuwjaarsreceptie 18-01-'09

2008

Kom in de kas toerrit
Slipcursus/Emmen
Ardennenweekend
Zuid-Beijerland/Boerengolf
COEVORDEN/ PK contrast beleving
Zeelandweekeind
Dealerdag
 16e oldtimerdag Ruinerwold

16-08-2008

DNA meeting Zwolle

2007

Frieslandmeeting
Veluwerit
Zeelandweekeinde
Technischedag
15e Oldtimerdag Ruinerwold

slipcursus in Leeuwarden

2006

Fryslan weekend
Limburgrit
Technischedag

2005

Clubjubileum TT-circuit Assen

2003

Brabantrit
Coevorden
Eibergen

2001

Gilze