JUBILEUMTREFFEN 2005

Van 19 t/m 21 augustus 2005 bestond de Z/ZX club Holland 20 jaar wat groots gevierd werd op het TT-circuit in Assen. Vrijdag was er een toertocht die naar Giethoorn leidde. Daar mocht men bootje varen en zichzelf vermaken om vervolgens weer verder te gaan met de toertocht. Echter op de parkeerplaats aangekomen begon het te stortregenen en mijn ZX wou niet meer starten, mijn alarm bleef maar loeien. Na t aandrukken liep ie en met een groepje begeleiders ging het na een aantal km's weer mis. Toen hebben we afscheid genomen van de bezorgde meerijders en heb ik een goede vriend gebeld en gevraagd om mij af te slepen. Echter na wat knutselen liep ie weer en zijn we gauw naar de camping gereden. We waren nog mooi op tijd voor het buffet. Daarna zijn we een zwaardere Ah accu gaan halen en was het probleem de wereld uit.

Zaterdag was het spelletjes dag. Mochten we bierpullen sjoelen, heilige koeien uitmelken, sumo-worstelen, etc. De winnaars kregen leuke prijzen mee. 'S middags mochten we de campingbaas helpen met het omploegen van een veldje, want dat moest opnieuw ingezaaid worden...maar anderen reden liever serieus het parcourtje met zo min mogelijk strafpunten. Het bbq feestje viel in het water maar dat mocht de pret niet drukken door wat kinderliedjes uit de oude doos te zingen.

Zondag was de grote dag, naar de TTbaan! We werden in categorieën ingedeeld en konden zo in kleine groepjes 7 onderdelen afwerken, slalommen, circuit rijden, badderen, lunchen, noodremmen, over de kop rollen en uitwijken. Tussendoor moest er nog gejureerd worden maar daar ben ik niet eens aan toe gekomen, bovendien was die mooie 280ZX aus die Schweiz al weg, schade. Gelukkig hadden we tijd over en mochten we nog vrij rijden op de noordlus van het circuit en sprintwedstrijden houden. Helaas vielen er 2 ongelukjes voor in de grintbak. Zelf heb ik mij kostelijk vermaakt maar rustig aan gedaan, immers mijn ZX reed net sinds 3 dagen en de remmen werden erg heet. Maar alles was uitstekend geregeld en prima verzorgt, complimenten en op naar 25 jaar!!!

Nu, wat diverse foto´s in zeg maar chronologische historie en weekendvolgorde, have fun! Idid!!!

FAIRLADY

240/260/280 Z/ZX

300ZX (Z31) '84-'86

2e TYPE 300ZX (Z31) '87-'89

 300ZX TWIN TURBO (Z32)

350Z

op de camping, op de camping, lalalalalalaaaa

Parcours grasveld ploegen...

in de rij voor slalommen,

badderen,

 

koppeltje duiken, zonder koppels

 

Paul kan weer lachen na de grintbak...

Op en om circuit

Elandproef met ezel

Fun

reactie van ADS Assen

In de ban van de Z

 
21 Augustus was de dag dat de Nissan Z & ZX club te gast was bij ADS. Deze dag had één grote rode draad: een heel hoog fun gehalte en toch leerzaam. Vanaf 9 uur druppelden de ZX’en binnen. Dat het vroeg was voor een zondag was niet te merken aan het enthousiasme. De deelnemers stonden te trappelen om de baan te verkennen!


Overnacht werd op een nabijgelegen camping, zo kon iedereen mooi op tijd aanwezig zijn. Na een welkomstwoord en een uitleg over de do’s en de don’ts tijdens de dag werden de deelnemers verdeeld in groepen en kon de circuitdag beginnen.De circuitdag bestond uit een uitgebreid programma. Niet dat we dit nodig dachten te hebben, maar ook een kantelsimulator was onderdeel van het programma. Iedereen kon de wereld op z’n kop bekijken. Heb je de koprol van de auto letselvrij overleefd, val je toch nog keihard op je hoofd. Leren om niet in paniek te raken en rustig je steunpunten te zoeken is zo eenvoudig nog niet. Een aparte gewaarwording en buitengewoon nuttig!Waar ook de meeste mensen heel veel plezier aan beleefden was het gecontroleerd dwars gaan, in vak termen ……..driften! Gelukkig begrijpt Nissan nog altijd dat een echte sportauto achterwielaandrijving heeft, zo ook alle types van de Nissan Z(X) Voor een aantal was dit een eerste keer……en wat een plezier beleefde men hieraan. Op het circuit kreeg men instructie over bochtentechniek en slippen. Daarnaast stond op het paddock een snelle slalom, een eland oefening en een rem oefening klaar. Zo kon iedereen zich optimaal voorbereiden op het vrij rijden op het TT Circuit.Vanaf 16:00 kon men zich melden voor het vrij rijden en sprinten. Tijdens het vrij rijden kon iedereen laten zien wat hij/zij opgestoken hadden tijdens de oefeningen. En wat ons betreft heeft het merendeel goed opgelet! Aan het einde van de middag werd de dag afgesloten met de prijsuitreiking van de slalom. De drie snelste clubleden namen een grote beker en eeuwige roem mee naar huis.

Al met al een dag met een grote Z van Zuper.

 

TERUG NAAR MEETINGS