Ardennen weekend mei 2008

Ardennen weekend Z & ZXclub 2008

 

KLIK HIER VOOR DE FOTO'S VAN LUCAS

 

Vrijdagochtend 30 mei, 9.00 uur. Bij de grensovergang Hazeldonk west is het verzamelen voor een weekendje Ardennen. Na de uitstekende bakjes koffie uit de kofferbak van Jan de Kam, gaan we op weg naar Melreux ons weekend verblijf. Onderweg zouden Edwin en zijn vader Frans Angermille Jan en Mardien Reijnders zich nog aansluiten. Na de uitstekende lunch in het pittoreske Huy werd de tocht verder voortgezet. Na een hartelijke ontvangst door Marinella en Lucas Hoenderken werd door Marinella een rondleiding en een uitleg van ons tijdelijke onderkomen gegeven. Tassen en koffers werden uitgeladen om daarna onder het genot van een drankje te genieten van het mooie weer. Het is niet moeilijk te raden waar de meeste gesprekken overgingen als Z & ZX liefhebbers. Inmiddels was het alweer etenstijd geworden en Marinella had een geweldig buffet verzorgd wat iedereen zich goed liet smaken. Na een gezellige avond werd het tijd om naar bed te gaan voor de toertocht van de volgende dag.

 

Zaterdag 31 mei, was er een toertocht uitgezet welke via Luxemburg naar Spa Francorchamps en weer terug naar Melreux liep. Maar eerst natuurlijk tanken in Luxemburg. V-power of 98 voor een prijs van 1,26 euro is dan ook een reden om de benzinetank helemaal tot aan de rand toe vol te gooien. Na veel schitterende en ook bochtige wegen, waarbij het gaspedaal aardig kon worden ingetrapt, voor 1,26 Euro lukt dat natuurlijk prima, werd er in Vianden gestopt voor de lunch. In Vianden bleek er een kabelbaan te zijn die algauw door sommigen werd gebruikt om de omgeving vanuit een ander perspectief te bekijken. Niet iedereen heeft de kabelbaan genomen maar hebben het plaatje verkend. In de plaatselijke automodellen zaak werd zowaar een lang gezocht 240Z model met ZG nose gevonden en direct aangeschaft. Na weer allemaal verzameld te zijn werd binnendoor aan de terugtocht naar Melreux begonnen. s’Avond werd de BBQ ontstoken en weldra was deze op temperatuur en kon er worden aangevallen. Om het droog te houden werden er 2 party tenten opgezet maar op een paar regendruppels na hebben we het droog gehouden.

 

Zondag 1 juni, na het ontbijt was het weer tijd om de koffers weer in te laden voor een laatste rit door de Ardennen om daarna huiswaarts te keren. De tocht ging naar het circuit in Spa waar races werden verreden. Voor het circuit werd er door een aantal mensen afscheid van elkaar genomen om huiswaarts te keren, de overigen hebben op het circuit een plezierige middag beleefd met veel racegeweld.

 

Met dank aan Heine voor de tekst.

 

Bovenstaande foto's zijn afkomstig van Edwin en Ivonne, mijn dank hiervoor.

 

Verslag van de eigenaren van:

le Relais de Chasse

Een vakantie boerderij uit 1829 in de rustieke Ardennen.

 

 

 

 

 

De tweede Nederlandse club die langskwam was de Z&ZX club Holland.
Voor het eerst stond dit weekend op hun agenda.
In het totaal waren er 11 club auto's op de binnenplaats aanwezig.
Vrijdags aangekomen en verwelkomt met een buffet.
Zaterdag een mooie twee landen rit gemaakt met een lange stop in
Vianden.
Zondags was het terug naar Nederland via het circuit van
Spa Francorchamps
. 

 

 

 

 

 

Clubvlag in het zonnetje


Binnenplaats, lekker druk.


Links: Marinella bezig in de kelder.
Rechts: Rocky dacht; deze heeft een andere kleur maar zit hetzelfde als die van mijn baas...


Het wegrijden op zondag.
 

 

TERUG NAAR MEETINGS