16e Oldtimerdag Ruinerwold

(Henk li. en re. Bart)

Dit keer met de 280ZX heen geweest en met vrienden die de Talbot Samba weer meenamen. Ik kan het een ieder aanraden, het is daar heel gezellig en veel spontaniteit. Zo kwam ik even in gesprek meet een jonge vent die een Singer gerestaureerd heeft. En die hebben last van houtrot...Verder nog wat aparte kleine autootjes gezien. Foto's spreken voor zich. Ga ook eens heen met je Z!!! Ik heb er geen een gezien, er zijn bijna geen oude Datsun's of Nissan's aanwezig. Maar de mensen kennen de Datsun Z serie wel en dat is leuk!

SINGER

Apart spul

Driewieler

Fiat

 

Overig

Nieuwerwets

TOERTOCHT

FUN

Zaterdag 16 augustus 2008: 16e Oldtimerdag Ruinerwold

Doelstelling/uitgangspunten en doelgroep:  

De organisatie heeft het motto "zien en gezien worden". Het gaat om met liefde en zorg beheerde voertuigen met historische waarde, waarbij het voertuig en zijn beheerder centraal staan. De deelname aan oldtimerdag kent geen beperkingen in leeftijd van de voertuigen, ter indicatie de bouwjaren variŽren tussen 1903 en 1975. Voor een 40-jarige is een voertuig uit 1975 historie terwijl dit voor een 80-jarige een voertuig uit 1936 kan zijn. Gezien de grote toestroom van oldtimers in voorgaande jaren houdt de commissie voor de voertuigen een minimum leeftijd aan van 25 jaar.

Deze gevoelswaarde en betrokkenheid bij de voertuigen laat zich niet zonder de onvermijdelijke discussies uitdrukken in een beoordeling door een jury, daarom  vindt op de Oldtimerdag Ruinerwold GEEN jurering van voertuigen plaats.

De organisatie streeft naar een ongedwongen en gezellige sfeer wat de basis moet zijn voor een leuke dag, waarbij de deelnemers en het publiek kosteloos en gastvrij ontvangen wordt. Daar het evenement gericht is op de oldtimer en zijn beheerder, zijn er niet of nauwelijks randactiviteiten zoals bijvoorbeeld een braderie of een markt.

Onderdelenbeurs

Na het succes van vorig jaar komt er ook dit jaar weer een oldtimer onderdelenbeurs. De organisatie heeft plaats voor 40 kramen op een terrein grenzend aan het parcours en verwacht weer veel publiek. Kraamhouders welke belangstelling hebben voor deze onderdelenbeurs kunnen zich op onze onderdelenbeurspagina aanmelden. 

Globaal programma

Vanaf 8:00 uur zijn de deelnemers en de bezoekers van harte welkom.

Auto's, Caravans, Vrachtwagens en Legervoertuigen

Rondrit (40 km)    13:00 uur tot 15:30 uur

Rond 17:00 uur wordt dag afgesloten met het uitreiken van een aandenken aan de ingeschreven deelnemers.

Kijk op: voor meer informatie en aanmelden